Cilt Bakımı ve Dermal Dolgu

Cilt Bakımı

Özel Ege Şehir Hastanesi Güzellik ve Estetik Merkezimizde cilt bakımı 2 türlü yapılmaktadır.

• Klasik Cilt Bakımı: Klasik cilt bakımında ilk olarak cildiniz cilt temizleyici ile silinir sonra buhar altında peeling ürünleri kullanarak gözenekler açılır. Komedonlar (siyah ve beyaz noktalar) manuel olarak temizlenmekte, uygun maske uygulaması ile işlem sonlandırılmaktadır. Hafif ve orta şiddetli aknede tedavi öncesi ve sonrasında yılda 2-3 kez uygulanacak düzenli cilt bakımı tedavinin başarı oranını arttırmaktadır.

• Detaylı Cilt Bakımı: Detaylı cilt bakımımızda ise kalsik cilt bakımına ek olarak şikayete yönelik tedavi edici serumlar uygulanmakta, bu serumlarla cildin ihtiyacına göre nem, peeling etkisi veya antioksidan bir serumla daha canlı bir görünüm sağlanabilmektedir.
Özel Ege Şehir Hastanesi - Bölümler - Dermatoloji - Yararlı Bilgiler - Cilt Bakımı
Özel Ege Şehir Hastanesi - Bölümler - Dermatoloji - Yararlı Bilgiler - Dermal Dolgu

Dermal Dolgu

Özel Ege Şehir Hastanesi Güzellik ve Estetik Merkezinde uyguladığımız Dermal Dolgu, yüz bölgesindeki sarkmaların, yaşa bağlı hacim kayıplarının, kalıcı kırışıklıkların tedavisinde kullanılan bir yöntemdir.

• Sıklıkla yanak altındaki hacim kaybının ve buna bağlı sarkmanın, burun kenarlarından dudağa ve dudak kenarlarından çeneye inen olukların, derin kaş çatma çizgilerinin tedavi için kullanılır.  Aynı zamanda dudak, burun ve çenede de şekillendirme amaçlı kullanılabilmektedir.

• Farklı dolgu malzemeleri mevcut olsa da en sık kullandığımız vücudun kendi dokularında da bulunan, cilde dolgunluk ve canlılık veren,  “ hyaluronik asit” içerikli dolgulardır, dolayısıyla deri altına enjekte edildiğinde sıklıkla bir reaksiyon oluşturmaz.

• Dolgu malzemeleri farklı kalınlıklarda üretilir ve uygulanacak alana göre malzeme seçimi çok önemlidir, ince kırışıklıklar için ince dolgular, hacim kayıplarını gidermek için kalın dolgular daha iyi sonuç verir. Dolgu malzemesi zaman içerinde vücut tarafından yok edilir, etki süresi kullanılan içeriğe bağlı değişmekle beraber ortalama  1-3 yıldır. Kolay uygulanabilir olması ve sonuçların anında görülebilmesi sebebiyle çok yüz güldürücü bir kozmetik uygulamadır. İşlem cildin krem ile anestezisinden sonra yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Kliniğimizde standart dolgu işlemlerinden ayrı, cilde canlılık, nem, dolgunluk ve parlaklık kazandıran IŞILTI DOLGUSU da yapılmaktadır.